Omgeving

ONMIDDELLIJKE OMGEVING VAN TIELT

Onze royale vakantiewoning Sleutelhuys en de prinselijk ruime business & holiday appartementen Jachthoed en Verenhoed bevinden zich in hartje stad, ideaal om Tielt en omgeving volop te beleven. Tielt maakt deel uit van het Brugse Ommeland en is centraal gelegen tussen steden als Brugge (ca 30 min.), Gent (ca 30 min.) en Kortrijk (ca 30 min.). Het kleinere Tielt heeft zelf ook heel wat te bieden. Zo kan u gewoon wat kuieren door het gezellige stadscentrum met zijn mooie, kleine belfort, sinds 2000 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Poelbergsite is eveneens een bezoek meer dan waard. Het vernieuwde bezoekerscentrum in een voormalig klooster laat het Tieltse erfgoed terug tot leven komen en biedt een prachtig 360° panoramisch uitzicht op de omgeving. Aangezien de Poelbergsite op een getuigenheuvel ligt, reikt het zicht op zonnige dagen zelfs tot de Leie-Scheldevallei en de Vlaamse Ardennen.

Meer informatie over Tielt en onmiddellijke omgeving :
Tielt
Brugse Ommeland
Leiestreek

Fiets- en wandelparadijs

Fietsliefhebbers vinden zeker hun gading in Tielt. Als belangrijk knooppunt in het fietsknoopnetwerk biedt het uitstekende mogelijkheden om zowel het Brugse Ommeland als de Leiestreek per fiets te verkennen. Te overwegen zijn eveneens de Mandeldalroute (44 km) en de Poekebeekroute (46 km).
Extra fietsnetwerkkaarten zijn bij ons verkrijgbaar. In het Sleutelhuys verwelkomen we fietsers met open armen. Onze ruime vakantiewoning beschikt over een was- en droogmachine, een beveiligde fietsenstalling, een buitenkraantje en fietsreparatiekit. Bij één van onze twee stadsappartementen (appartement Jachthoed) is het eveneens mogelijk de fietsen te stallen. U leest het, Sleutelhuys is een fietsvriendelijke accommodatie.

Wandelaars kunnen in onze streek hun hart ophalen in het natuurgebied via het Tieltse Poelbergwandelpad en het Meikensbospad (6 km). Een uitstap naar het landschapspark Bulskampveld op 15 km van Tielt loont de moeite : www.west-vlaanderen.be/bulskampveld. Het provinciedomein is gratis toegankelijk en biedt voor elk wat wils : naast het mooie kasteel is er een ecologische kruidentuin, een grote speeltuin en via het knooppuntensysteem kan je je eigen wandeling uitstippelen langs meer dan 150 km wandelpaden. U doorkruist bossen en akkers, bewandelt loodrechte dreven en kronkelende paadjes. In landschapspark Bulskampveld is voor paardenliefhebbers ook een ruiterroute uitgestippeld (18 km). Er zijn eveneens fietsen te huur. In de buurt ligt de ecologische kruidentuin De Kruiderie : www.dekruiderie.be
In het Sleutelhuys hebben we een wandelbox ter beschikking met meer dan 100 km wandelplezier in één doosje. Vraag ernaar.

Activiteiten voor kinderen

Leuk is om een uitje naar het speelplein in het provinciedomein Bulskampveld te combineren met een ponyrit. Bij het Heirweghof kun je een pony huren voor een half uurtje om er meteen mee te gaan wandelen. Met comfortabele cowboy-zadeltjes voor de allerkleinsten (www.heirweghof.be). Mag het iets avontuurlijker zijn? Dan is De Kijkuit (www.dekijkuit.be) een aanrader. U kunt er kajaks, kano’s of roeiboten huren voor waterpret op en rond het kanaal Gent-Brugge. Is het slecht weer, dan kunt u voor waterpret naar het recreatiebad De Alk in Wingene (5km). Lekkere hoeve-ijsjes kunt u onder meer eten in Serelly’s (www.serellys.be) in Aarsele (3km). Groepen (10 personen) kunnen dat combineren met een bezoek aan de struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte (www.schobbejakshoogte.be).

Bierproeverijen

België zou België niet zijn zonder brouwerijen en nog leuker, bierproeverijen.
In Tielt vindt u Brouwerij De Poes, waarmee ons Sleutelhuys samenwerkt. Voor een rondleiding en een proeverij van het speciaalbier De Poes neemt u best een kijkje op de website van brouwerij De Poes. Ook in ons Sleutelhuys kan je de geneugten van De Poes uittesten.

RUIMERE OMGEVING VAN TIELT (< 1 uur rijden)

Er is zoveel te doen in de ruimere omgeving rond Tielt, dat we het hier onmogelijk allemaal kunnen opsommen. De bekende cultuurhistorische steden Brugge, Gent en Kortrijk liggen op 30 minuten rijden van Sleutelhuys (klik eens door op de “links” onderaan deze pagina, vermeld bij TO DO), de winkelstad Roeselare op 20 minuten, de historische oorlogsstad Ieper op 40 minuten, de badsteden aan zee op 40 minuten rijden, de havenstad Antwerpen en onze hoofdstad Brussel op ongeveer 1 uur rijden. Naar de meeste steden kunt u vanuit Tielt ook met het openbaar vervoer geraken. En waarom niet eens net over de grens kijken, naar Lille bijvoorbeeld, de belangrijkste stad in Vlaams Frankrijk (op 40 minuten rijden). Maar ook de kleinere dorpen in het Brugse Ommeland zijn een bezoekje waard : bootje varen door het mooie Damme, een bezoekje brengen aan het kasteel van Wijnendale, met de Vespa toeren door het polderlandschap van de Zwinstreek, wandelen in het mooi bewaarde dorpje Meetkerke of het witte dorp Lissewege, …

Wij geven met plezier tips : van waar u de leukste attractieparken kan vinden tot welke musea een bezoekje waard zijn.